Owe Hansson Byggkonsult AB

Referensprojekt

KOM Hotel

Kv. Rosenbusken 22, Stockholm. Till- och ombyggnad av frukostmatsal och kök för KOM Hotel. Uppdragsgivare: KOM Hotel

Bakgrunden till att Kom Hotel ville utöka och bygga om kök, matsal mm var att det befintliga köket var för litet och omodernt samt att matsalen behövde fler matplatser.

Jag anlitades av KOM Hotel och ansvarade för projektledning, projekteringsledning och byggledning från idéstadiet till idrifttagandet.
KOM Hotel krävde från början att all hotellverksamhet inklusive frukostservering skulle pågå som vanligt under ombyggnationen och för att klara detta utfördes om- och tillbyggnationen i tre etapper.

Först byggdes tillbyggnaden helt färdig och därefter byggdes delar av matsalen om till kök, disk och kylförråd. Sist revs befintligt frukostkök.
Under hela byggnationen fick kyl- och torrförråd provisoriskt placeras i 2 st hotellrum.

Tillbyggnaden i ett plan på gården med buffédiskar mm rymmer ca 50 matplatser, är utförd med prefab betongbjälklag, stålstomme, glasade ytterväggar och delvis glasat tak.

Del av befintlig matsal byggdes om till fullständigt utrustat restaurangkök med separat diskavdelning samt kylförråd.

Tidplan innehölls, den nya matsalen och det nya köket togs i drift i februari 2007.